It is currently sub jun 24, 2017 3:50 amWelcome
Welcome to svijetsapunica

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. In addition, registered members also see less advertisements. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!


Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: 《 Život i sve ono što ga čini 》
PostPosted: pon nov 28, 2016 1:54 pm 
Offline
Avatar

Joined: pet dec 13, 2013 12:12 am
Posts: 3534
Naslov sve govori...
Svake nedelje bavićemo se nekom temom iz života. U ponedeljak započinjemo,
a u nedelju uveče završavamo i sutradan započinjemo sa novom temom...


Prijavi post
Top
 Profil  
 
 Post subject: Re: 《 Život i sve ono što ga čini 》
PostPosted: pon nov 28, 2016 1:58 pm 
Offline
Avatar

Joined: pet dec 13, 2013 12:12 am
Posts: 3534
Ljubav na prvi pogled?


Da li verujete u ljubav na prvi pogled?
Da li imate takva iskustva? Da li znate za nekoga kome se to desilo? Pričajte, komentarišite, pitajte i odgovarajte!


Prijavi post
Top
 Profil  
 
 Post subject: Re: 《 Život i sve ono što ga čini 》
PostPosted: pon nov 28, 2016 9:41 pm 
Taman sam se pitala kad ćeš je više otvoriti :-D
Pa ovo i nije tako za mene.Ljubav i ja ne idemo baš najbolje.Nije da ne verujem,ali mi zvuči nerelano da se zaljubiš u nekog na prvi pogled.Imam živ dokaz.Letos dok sam bila na sezonskom radu u Španiji,u Madridu.Upoznala sam se sa jednom Sofijom iz Crne Gore.Devojka je baš dobra,sjajno društvo.No,previše se uživela u priču kako će naići na princa na belom konju.Nisam htela da je sputavam,još da pomisli da sam neki gargamel,neka hvala.Jednom prilikom smo izašle u neki klub,i tamo je videla nekog momka,čini mi se da je bio baš iz Madrida.Ona nije pričala španski,dok ja jesam.Najveći problem je bio što on nije pričao engleski,pa pogodite ko je bio prevodilac?Da,baš ja.Tako celo veče,dok nisam skapirala da je ona sva u oblacima.Na njemu se dalo primetiti da bi je generalno,samo iskoristio.Kad je on već počeo da pita veoma neprikladne stvari u vezi nje.Rekla sam joj,gde je ona kao slepa odgovarala na njih misleći da ću mu to stvarno prevesti.Verovatno sam pogrešila,jer da vam kažem,oni su i dalje zajedno.Ostala je da živi u Madridu.Pitaj Boga kako se sporazumevaju,ne bih da se mešam.Čule smo se pre možda mesec dana,i sve je bilo u redu.Tako da priznajem moja greška :blue:


Prijavi post
Top
  
 
 Post subject: Re: 《 Život i sve ono što ga čini 》
PostPosted: pon nov 28, 2016 10:12 pm 
Offline
Avatar

Joined: pet nov 22, 2013 1:54 pm
Posts: 3406
Location: --u paklu na zemlji--
Verujem u dopadanje, obostranu privlačnost, hemiju i seksualnu energiju na prvi pogled, što je preduslov za bolje upoznavanje i razvijanje neke permanentnije veze i rađanje dubljih osećanja poput ljubavi. Ništa dublje ne mora da se razvije, ali da bi se razvilo neophodno je da zainteresovanost bude obostrana i da postoje tzv. varnice sa obe strane. Dakle, ne verujem u ljubav na prvi pogled, jer je to jednostavno nemoguće. Da bi postojala ljubav, čovek svoju drugu polovinu mora da poznaje, da joj veruje i da bude spreman da sa njom/njim deli i dobro i loše, a sve to ne može magično da nastane prilikom prvog susreta. Ja na ljubav prema partneru gledam kao na bilo koju drugu ljubav (prema roditeljima, bratu/sestri, prijateljima) sa dodatkom seksualne privlačnosti i želje za tim stepenom intimnosti.

Moja iskustva to i potvrđuju. Nikada nisam nekoga zavolela na prvi pogled, samo mi se javilo interesovanje da tu osobu nastavim da viđam, upoznam, zbližim se...U nekim slučajevima je ostalo na tome, u nekima su se pak razvila ozbiljnija osećanja. Velika je stvar ne idealizovati osobu na koju se, žargonski rečeno, ložimo i da ne očekujemo više nego što dotični/a može i hoće da pruži.

_________________
slika


Prijavi post
Top
 Profil  
 
 Post subject: Re: 《 Život i sve ono što ga čini 》
PostPosted: pon nov 28, 2016 11:33 pm 
Offline
Avatar

Joined: sri nov 20, 2013 1:05 am
Posts: 31249
Ovu frazu 'ljubav na prvi pogled' bi zamenila sa 'hemija na prvi pogled'. Ljubav se svakako ne događa tek tako, ali ta privlačnost prilikom prvog susreta u nekim slučajevima može dovesti do ljubavi. Mislim da hemija na prvi pogled postoji, jer je za to dovoljan pogled i doživljaj neke osobe u trenutku. Lično sam to doživela.

Prilikom jednog izlaska drugarica je povela dva poznanika koja nisam znala. Niti su mi bili bitni da ih upoznam, niti sam doživljavala to što će neko novi doći sa nama. Nalazimo se svi, na startu ih i ne primećujem i drugarica mi skrene pažnju da ih upoznam i predstavi jednog. Mi smo se okrenuli jedno prema drugom i na tren oboje zanemeli i pogubili se.. uz naravno poludebilan osmeh i sjaj u očima.. Taj trenutak mi je bio toliko neobičan da ga se i sada sa smeškom sećam iako mi taj dečko posle nije mnogo značio. No smatram da je za hemiju zaista dovoljan jedan tren, a za ljubav mnogo više..

Ana Iustitia je napisao/la:
Ja na ljubav prema partneru gledam kao na bilo koju drugu ljubav (prema roditeljima, bratu/sestri, prijateljima) sa dodatkom seksualne privlačnosti i želje za tim stepenom intimnosti.

Ovo je jako lepa misao sa kojom se slažem i morala sam je izdvojiti.

_________________
..."En mi mundo de locura, me reflejo en tu hermosura"...


Prijavi post
Top
 Profil  
 
 Post subject: Re: 《 Život i sve ono što ga čini 》
PostPosted: pon nov 28, 2016 11:49 pm 
Offline
Avatar

Joined: sub nov 09, 2013 9:09 pm
Posts: 7754
Više manje se slažem sa Anom ;)

Ljubav na prvi pogled no way ali privlačnost definitvno ;) Da se ne lažemo prvo što nas kod nekog privuče je fizički izgled ili neka energija koju on emituje. Ali ni to nije uslov da sa nekim započneš neku priču. Prosto nekad je dovoljno da se sa nekim družiš pa da vremenom shvatiš da ste kompatibilni i da se iz toga rode neka osjećanja. Ljubav se rađa vremenom ne u prvom kontaktom sa partnerom. Dakle neko međusobno privlačenje apsolutno ali ljubav ne ;)

Moj momak i ja smo se družili dugo godina. Kad kažem družili ne mislim na to da smo bili super prijatelji ali smo često sjedili zajedno pa eto došli smo do toga da počnemo više pričati i rodilo se to nešto :-D Ne mogu reći ljubav pa zato koristim termin NEŠTO :lol: Stalo mi je do njega, bitan mi je ali ne u toj mjeri da umirem za njim i da bez njega ne mogu ;) To mi se desilo jednom i nikad više :-D


Prijavi post
Top
 Profil  
 
 Post subject: Re: 《 Život i sve ono što ga čini 》
PostPosted: uto nov 29, 2016 12:15 am 
Offline
Avatar

Joined: pet dec 13, 2013 12:12 am
Posts: 3534
Pa mogu reći da se slažem sa vama. Slažem se da je "ljubav" na prvi pogled prejaka reč, može biti neko sviđanje ili dopadanje, ali ljubav ne. Postoji ona izreka "Ne sudi o knjizi po koricama", ali uglavnom većina ljudi to i radi. Na primer, primetiš momka/devojku i ako ti se svidi "na prvi pogled" (izgled, oblačenje, ponašenje,...) naravno, ti ćeš započeti priču i nastaviti dalje. A ako ti se ne svidi, možda je neprijatnog izgleda (da ne kažem ružan/a, ali već sam rekao :D) ti mu/joj nećeš dati ni šansu da se malo bolje upoznate i tako promeniš mišljenje o toj osobi, već ćeš je odmah otkačiti.

Imamo celu nedelju da pričamo o tome, tako da nemojte odmah mnogo da trošite reči ;)


Prijavi post
Top
 Profil  
 
 Post subject: Re: 《 Život i sve ono što ga čini 》
PostPosted: sri nov 30, 2016 9:01 pm 
Offline
Avatar

Joined: pet dec 13, 2013 12:12 am
Posts: 3534
Kakav je vaš trenutni ljubavni status? Kako sebe vidite za jedno 10-ak godina (tiče se ljubavi)? Da li verujete u večnu ljubav? Pričajte, komentarišite, pitajte i odgovarajte!


Prijavi post
Top
 Profil  
 
 Post subject: Re: 《 Život i sve ono što ga čini 》
PostPosted: sri nov 30, 2016 10:25 pm 
Offline
Avatar

Joined: pet nov 22, 2013 1:54 pm
Posts: 3406
Location: --u paklu na zemlji--
Moj trenutni ljubavni status je prilično komplikovan :-D Zvanično nisam više u vezi, ali nisu svi lanci prekinuti. Nešto kao formalno single, suštinski i dalje povezana sa tim dečkom. Sebe za 10 godina ne vidim nikako tj. to mi spada u dalju budućnost koja je isuviše nepredvidiva da bi bila razmatrana čak i kao vizija. Pogotovo jer ovde govorimo o ljubavi, o emocijama, što je svakao nestabilnije i podložnije promenama od onih životnih sfera koje se isključivo ili prevashodno baziraju na raciu i odlukama neemotivne prirode (poput posla, karijere).

U večnu ljubav teoretski verujem, ali istina je da je (kao što maločas rekoh) u pitanju odnos baziran na osećanjima prema drugoj strani, kao i vice versa (osećanja druge strane prema nama). Emocije mogu da se promene ili njihov način ispoljavanja kojim naša druga polovina možda neće biti zadovoljna, razne spoljne okolnosti takođe mogu da uzdrmaju i naruše ljubavni odnos, faktori koji ranije nisu postojali...Na ovakvo pitanje je stvarno teško dati prost da ili ne odgovor. Napisaću jednu frazu u čiju istinitost ne sumnjam, a to je da pravila nema i da je sve individualno.

Malo ću se samo vratiti na ovo...

Citat:
Na primer, primetiš momka/devojku i ako ti se svidi "na prvi pogled" (izgled, oblačenje, ponašenje,...) naravno, ti ćeš započeti priču i nastaviti dalje. A ako ti se ne svidi, možda je neprijatnog izgleda (da ne kažem ružan/a, ali već sam rekao :D) ti mu/joj nećeš dati ni šansu da se malo bolje upoznate i tako promeniš mišljenje o toj osobi, već ćeš je odmah otkačiti


Da, to stoji. Ali, pod hemijom na prvi pogled sam više mislila na osećaj koji ne mogu tako lako ili ne mogu uopšte da racionalizujem i taksativno nabrojim zašto me je neko privukao. Nije ono privukao me je zato što ima fatalne zelene oči ili zato što ima smisla za humor. Nečiji fatalan pogled, savršeno izvajano telo ili posedovanje jedne od najpoželjnijih osobina (tipa duhovitost) u meni obavezno ne moraju da izazovu želju i potrebu za daljim zbližavanjem. Ja mogu da konstatujem da je neki frajer prezgodan (isto kao što bih konstatovala da je neko umetničko delo prelepo), što ne znači da će me to pokrenuti u ljubavnom/seksualnom smislu.

Citat:
i doživljaj neke osobe u trenutku.


E to je taj izraz - doživljaj.

_________________
slika


Prijavi post
Top
 Profil  
 
 Post subject: Re: 《 Život i sve ono što ga čini 》
PostPosted: čet dec 01, 2016 11:15 pm 
Offline
Avatar

Joined: sub nov 09, 2013 9:09 pm
Posts: 7754
Ja sam donekle već odgovorila na to ;)

U vezi sam ali ne gorim od ljubavi. Jednom sam bila zaljubljena, ta veza nije uspjela i nakon toga se i nisam trudila da nađem nekoga. Imala sam jednu vezu nakon tog momka koja mi je bila ono... Nebitna. Viš sam bila sa tim momkom zbog ideje o vezi a ne zato što sam to stvarno željela. Do ovog momka sa kojim sam sad mi je stvarno stalo i lijepo mi je ali opet ponavljam nije to toliki intenzitet kakav je bio sa prvim momkom ;)

Za 10 godina ne vidim vezu. Kada razmišljam o budućnosti imam puno više prioriteta od veze, braka, dijece... Tako da eto u mom planu za 10 godina života ljubav je zadnjem mijestu :-D

Ljubav za čitav život je moguća ako su prisutne volja i želja. Pokazati nekome kroz sitinice koliko ti je stalo do njega/nje. Svaki dan učiniti nešto za tu osobu kako bi se ona osjećala posebno. Eh sad to zavisi kod svakoga. Neko nema taj osjećaj za detalje pa se veza vremenom ugasi. Sama ljubav dakle nije dovoljna. Ima tu milion malih detalja koji neku vezu održavaju ;)

Eto ta moja prva veza je dokaz da ljubav vremenom nestane. Često sretnem tog momka i zaista mi više ništa ne znači. Kao da prođem kraj nekoga koga nikad u životu nisam srela. Naravno na početku mi jeste bilo teško ali eto svaki sljedeći susret je bio sve više i više nebitan ;)


Prijavi post
Top
 Profil  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Započni novu temu Odgovori  [ 18 post(ov)a ]  Go to page 1, 2  Next


Who is online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati attachmente.

Search for:
Jump to:  
suspicion-preferred