It is currently ned jun 25, 2017 7:28 pmWelcome
Welcome to svijetsapunica

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. In addition, registered members also see less advertisements. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!


Započni novu temu Odgovori  [ 21 post(ov)a ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Re: Dos Lunas
PostPosted: čet feb 20, 2014 10:08 pm 
Offline
Avatar

Joined: ned nov 10, 2013 11:23 am
Posts: 15907
Location: Svijet sapunica :)
Mislim da je Soledad izgubila sestru blizankinju i majku u udesu,ona jedina preživjela,i stvorila drugu ličnost Lunu.A taj Bruno ih obje sretne i misli da je njena sestra živa.
Nisam sigurna za tu malu kako joj je majka stradala.Sole je stručnjak u psihologiji i zato su doveli nju da joj pomogne.A uz to prošla je isti bol,pa je bolje razumije.

_________________
slika


Prijavi post
Top
 Profil  
 
 Post subject: Re: Dos Lunas
PostPosted: sri maj 14, 2014 7:06 pm 
Offline
Avatar

Joined: sri nov 20, 2013 1:05 am
Posts: 31249
Večeras se prikazuje poslednja epizoda

slika

_________________
..."En mi mundo de locura, me reflejo en tu hermosura"...


Prijavi post
Top
 Profil  
 
 Post subject: Re: Dos Lunas
PostPosted: pet maj 16, 2014 11:01 am 
Offline
Avatar

Joined: ned nov 17, 2013 3:17 pm
Posts: 2109
Location: TLMD con RBD


Biće i 2sezona! ;)

_________________
slika
Zadatak:najviše poena onom ko je najbolje odradio zadatak.
Direktne nominacije:najviše poena koga najmanje volim.
Izbacivanje:najviše poena koga ne voliš.


Prijavi post
Top
 Profil  
 
 Post subject: Re: Dos Lunas
PostPosted: ned jun 08, 2014 10:33 am 
Offline
Avatar

Joined: ned nov 10, 2013 11:23 am
Posts: 15907
Location: Svijet sapunica :)
Konačno sam počela gledati. Juce tri epizode. :-D Zavrsicu ja ovom mojm tempom, za pa dana(pošto ih ima 13 valjda). :-D Bolje ovako nego čekati epizode. Nepotrebno reci da je odlicna i ozbiljna serija. Zato mi i treba prilična koncentracija da pratim.
Malo mi je tesko ovo za pratiti bez prevoda. :ne zna: Nisu mi bas najjasnije neke stvari. Mozda i ponovim epizode.
Sol i Luna su jedna osoba definitivno? Ima ona scena kad Sol skida punđu, pušta kosu, i presvlači se u Lunu. Ali mi nije jasno, kad Bruno upozna Lunu ona zna za svoju ''sestru'' pominje je.
Drugo, koja je fora s onim čovjekom u zatvor? Jeli to njihov otac?
Malo je tesko gledati jer u svakoj epizodi ima nekog novog pacijenta( u drugoj onaj lik što je zivio u nekom cudnom svijetu i zamišljao med. sestru od neke koleginice,ako sam dobro shvatila :eeek: )

E sad treca s kojom sam stala sinoc pojavljuje se neka mala sto je zlostavlja brat . Sole se valjda sjeca sebe pred matursko vece i zlostavjanja od strane oca, valjda. Jer mi nije jasno, kad se ona sjeca sebe, a kad se prikazuju ona cura što navodno zlostavljao prof baleta. Na kraj epizode mlada Sole zapali kucu sa svim ocem, jeli?(sjecanje) E onda mi nije jasno ko je onaj čovjek u zatvor, ja sam mislila da joj je to otac?
Diki,kako si ti shvatila to? Moram def ponoviti bar trecu epizodu, sinoc sam ocito bila pospana, da bi skontala sve.

Ja ne znam uopšte kako njen otac nije zavrsio u zatvor nako nje očigledno on izazvao udes u kome je su stradali njena majka i sestra?

_________________
slika


Prijavi post
Top
 Profil  
 
 Post subject: Re: Dos Lunas
PostPosted: ned jun 08, 2014 11:39 am 
Offline
Avatar

Joined: ned nov 17, 2013 3:17 pm
Posts: 2109
Location: TLMD con RBD
Ja ništa nisam shvatila :lol: :mrgreen: ,i ja treba od početka da pogledam,svaka ep je kao deo za sebe...

_________________
slika
Zadatak:najviše poena onom ko je najbolje odradio zadatak.
Direktne nominacije:najviše poena koga najmanje volim.
Izbacivanje:najviše poena koga ne voliš.


Prijavi post
Top
 Profil  
 
 Post subject: Re: Dos Lunas
PostPosted: pon jun 09, 2014 1:01 pm 
Offline
Avatar

Joined: ned nov 10, 2013 11:23 am
Posts: 15907
Location: Svijet sapunica :)
Jeste, u svakoj epizodu ima novog pacijenta, novi slucaj .I svaki put je nešto asocira na prošlost.Pogledala 4 i 5 epizodu. :-D
Aldo Gallardo mi je komičan u ovoj ulozi, kao je neka faca... :rofl: :rofl: Mislim sjetim se impotentnog Ricarda iz Patrone i umirem od smijeha.
Zanimljiva mi je mala Ana što joj je umrla majka. Zanima me što je iza svega toga. Sumnjivo je što se ubila kad joj je taman išlo u zivotu i karijeri. :?
Barbara mi je odlicna i kao Sole i kao Luna.Bruno izgubljen , ne zna što ga snađe od blizanki.... :rofl: :rofl:

_________________
slika


Prijavi post
Top
 Profil  
 
 Post subject: Re: Dos Lunas
PostPosted: pet jun 13, 2014 5:27 pm 
Offline
Avatar

Joined: pet nov 22, 2013 1:54 pm
Posts: 3408
Location: --u paklu na zemlji--
Odgledala sam svih 13 epizoda i to pažljivo koliko sam god mogla, zato što je serija baš teška za praćenje.
Prvo da kažem da mi se mnogo dopala ova prva sezona, serija je odličan triler, inteligentno napisan, a svi glumci su fantastično odradili svoj posao. Barbara Mori iz godine u godinu sve više i više napreduje u svojoj glumi, sve je bolja i bolja. Uloga Soledad/Luna bih rekla da joj je do sada najbolja u karijeri, svaka čast na interpretaciji :bravo:

Kao što sam već rekoh, serija je dosta teška za praćenje, pravi psihološki triler što inače obožavam, ali većinu sam skontala o čemu se radi. Imamo Soledad, ona je psiholog, mirna, pažljiva, puna razumevanja, introvertna... Ali pored svih tih pozitivnih osobina ima i poremećaj ličnosti, jer se (uglavnom) uveče transformiše u Lunu, koja je za razliku od Soledad prava bitch :-D
Međutim, niti je Soledad bila svesna svog problema, niti je Luna znala da nije Luna. Hoću reći, Soledad u stanju normalnosti da se tako izrazim ne zna da se pretvara u potpuno drugu osobu, niti kada je u stanju nenormalnosti (iliti kad je Luna) zna da je ona zapravo Soledad. Znači, totalni prekid svesti. Bruno Freeman se igrom slučaja susreće sa "obe" i sa "obe" ima određeni emocionalni odnos, ne znajući da su Sole i Luna jedna te ista osoba.

Soledad u svakoj epizodi ima različite pacijente sa različitim problemima zbog kog joj se obraćaju za pomoć, ali u svakom tom njihovom problemu Soledad pronalazi sebe i nešto svoje, u svakoj njihovoj ispovesti Soledad pronađe nešto sa čime se identifikuje i tako se vraća u prošlost koja je muči. Prvo, Ana i smrt njene majke (Soledad-smrt njene majke i sestre u saobraćajnoj nesreći), zatim onaj tinejdžer Ignacio kome je majka upravljala životom (Soledad-uvek je bila za razliku od Lune slabog karaktera i nije umela da se izbori za sebe), ona devojka što je bila seksualno uznemiravana (Soledad-otac je seksualno zlostavljao), bračni par što se razvodi i što se sude oko starateljstva nad sinom (Soledad-jako loši porodični odnosi), prostitutka koja je stalno bila u senci svoje sestre (Soledad-ona je bila luzerka u senci Lune, Luna je bila miljenica)... Sa tim svim ispovestima se otkriva korak po korak Soledadina prošlost i uzrok njenog poremećaja ličnosti.

Horacio (Soledadin i Lunin otac) im nije biološki otac, nego očuh, jer je prihvatio trudnu Marthu (mislim da se tako zvala) i oženio je i odgajao je bliznakinje kao svoje ćerke, ali je bio alkoholičar, maltretirao Marthu i ona je odlučila da pobegne sa devojčicama od njega. Kada su njih 3 bežale autom, Horacio ih je jurio i pokušao da ubedi Marthu da se vrati nazad, ali su doživeli saobraćajku, Martha i Luna su poginule, Soledad je preživela. Soledad nije mogla da se pomiri sa sestrinom smrću, pa je još od malena spavala u njenom krevetu i ponekad govorila da ona nije Soledad nego Luna. Kasnije ju je Horacio maltretirao, bio očigledno bolesno zaljubljen u nju, bio ljubomoran na njene momke, seksualno je zlostavljao i na kraju je Soledad zapalila kuću i otišla... E sad, ona toga nije bila svesna, jer je to uradila kao Luna. Nisam skontala kako se Horacio izvukao i zašto je tačno završio u zatvoru, ali mislim da je zatvoren iz nekih drugih razloga koji nemaju veze sa Soledad (mislim da je krao ili tako nešto)... Kada je izašao iz zatvora pokušao je da kidnapuje Soledad, ali je ona na kraju njega zatvorila i mučila ga (to je radila kao Luna).

Sve u svemu, ja sam skontala da je Soledad uvek bila slabić, kukavica, nije imala hrabrosti da se suprotstavi, a kada je bila mala imala je Lunu pored sebe i ona je bila ta koja je uvek znala da se snađe i izbori se za obe. Kada je ona poginula, Soledad je ostala sama, bez zaštite i sigurnosti i onda su joj krenuli ti poremećaji ličnosti i počela je da se pretvara u ono što bi volela da jeste i u ono kakva bi volela da bude zapravo-u Lunu, Luna joj je došla kao...spas (ne znam koju drugu reč da upotrebim)... Naravno, sve to nesvesno, jer se radi o psihičkom oboljenju.

Sam kraj 13. epke mi je priznajem čudan. Soledad se lečila u psihijatrijskoj ustanovi od poremećaja ličnosti i došao je Horacio i uz pretnju pištoljem je oteo, ali ona se uspela izboriti i uzeti mu pištolj, na nekoj livadi gde su došli mu je ostavila pištolj da se ubije i on je izvršio samoubistvo. Međutim, pre toga joj je rekao da ona nije Soledad nego Luna i da je Soledad poginula što mi je malo čudno :shock: :?
Uglavnom, Soledad i Bruno su se pomirili i narednog dana je Soledad (ponašajući se kao Luna) došla tamo gde je bila smeštena Brunova ćerka Ana i odvela je svojim kolima, a za njima je išao Bruno i ponovila se scena iz prošlosti sa saobraćajnom nesrećom... S tim da je Bruno doživeo saobraćajku, a Soledad tj. Luna i Ana su nastavile dalje i kada je Ana rekla Luni da se zaustavi jer je Bruno imao udes ova se samo zlobno nasmejala i tako se završila sezona.

Sad je pitanje da li je Horacio rekao istinu da je Soledad poginula a Luna preživela i da Luna ima poremećaj ličnosti tako što se pretvara u Soledad ili je Soledad totalno bolesna i treba da bude u ludačkoj košulji :ne zna:

_________________
slika


Prijavi post
Top
 Profil  
 
 Post subject: Re: Dos Lunas
PostPosted: sub jun 14, 2014 9:33 pm 
Offline
Avatar

Joined: ned nov 10, 2013 11:23 am
Posts: 15907
Location: Svijet sapunica :)
Nisam pročitala tvoj komentar do kraja, jer cu prvo da pogledam sve . Ne volim unaprijed da znam.Pogledala 7.epizodu. Nadam se da cu nocas 8. i 9. Ionako je kisa, nemam što izlaziti. :rou:
Sto se tice Soledad mislim da sam pohvatala konce.
Ana Iustitia je napisao/la:
Hoću reći, Soledad u stanju normalnosti da se tako izrazim ne zna da se pretvara u potpuno drugu osobu, niti kada je u stanju nenormalnosti (iliti kad je Luna) zna da je ona zapravo Soledad.

Ne zna da je ona Soledad, ali zna za nju. Dok Sole zna da je njena sestra mrtva, i ne zna za ''zivu Lunu'' , Luna zna za postojanje sestre koja je ziva samo ne zna da je ona ta sestra. Dobro, da bi neko shvatio što sam napisala u ovoj recenici ,mora pogledati seriju,tako zapetljah :rofl: Znaci Luna kad je s Brunom pominje sestru, i jednom kaze da nece da pricaju o njoj. A prvi put mu je rekla'' Znaci upoznao si moju sestru'' A Soledad dok je s Brunom, kaze da je njena sestra poginula i našao se u cudu.
Cak Luna zeli da naskodi Sole, jer je pošla kod majke onog momka sto je umro i tako ruzno nastupila da bi ispalo da se Soledad tako ponasa. Jos joj ostavlja tefon tog momka sto je umro gdje je snimak nje kako pusta muziku u tom klubu. Sole to vidi na kraj epizode. A to sve jedno te ista osoba. Jos ce Sole misliti da je Luna ziva! Jedva cekam dalje da nastavim.

Ana Iustitia je napisao/la:
Soledad u svakoj epizodi ima različite pacijente sa različitim problemima zbog kog joj se obraćaju za pomoć, ali u svakom tom njihovom problemu Soledad pronalazi sebe i nešto svoje, u svakoj njihovoj ispovesti Soledad pronađe nešto sa čime se identifikuje i tako se vraća u prošlost koja je muči.


Mislim da jedino nije nasla slicnosti s onim likom iz druge epizode što je zamišljao medicinske sestre. Koji je ono pacijent :rofl:
Horacio, ocuh, je odvratan i treba ga na lomacu!! Prihvati ih a unisti im zivote! Ja kao ja moram naci paralelu, i uporediti sa likom Lisbet Salander u trilogiji romana ''Milenijum'' koja je takođe pokusaa da zapali oca koji je zlostavljao njenu majku. Usput, mislim da bi ti bile zanimljive te knjige a i filmovi ;)

Da se vratim na temu. Jedino mi Bruno nije jasan. Da li je on ''čist''? Da li je on samo vlasnik tog kluba ili se bavi mutnim poslovima? Oko cega se sukobe on i Charlie? Ko je onaj tip s kim se Charli viđa i što oni hoce od Bruna? Ništa mi nije jasno. Mozda bude vremenom.Zadnje što sam vidjela je on na sastanku s tim ljudima, i ocito misli da bi ga oni mogli ubiti jer je onoj zeni u kolima rekao ''Ako se ne vratim za pola sata vodi Anu iz grada'' Mala Ana bjezi iz kola, upada na njihov sastanak kad Brunu vec prijeti smrti od strane tih ljudi i konacno progovori. :love:

_________________
slika


Prijavi post
Top
 Profil  
 
 Post subject: Re: Dos Lunas
PostPosted: čet jan 08, 2015 11:56 pm 
Offline
Avatar

Joined: pet nov 22, 2013 1:54 pm
Posts: 3408
Location: --u paklu na zemlji--
Kristina, kakav ti je celokupan utisak nakon svih odgledanih epizoda? Zna li se išta o nastavku, kada ga možemo
očekivati? :?

_________________
slika


Prijavi post
Top
 Profil  
 
 Post subject: Re: Dos Lunas
PostPosted: pet jan 09, 2015 12:21 pm 
Offline
Avatar

Joined: ned nov 10, 2013 11:23 am
Posts: 15907
Location: Svijet sapunica :)
Ne znam nista o drugoj sezoni :? Na Barbarinoj temi je Sofia stavile slike s nekog fotoshoota, djeluje mi da je za Dos Lunas, ne znam
jeli to od prethodne sezone ili nesto novije što najavljuje drugu sezonu.
Nadam se da bude druge sezone, jer su stvari zaista nedorecene, što mi smeta :eeek: Ok ako su planirali nastavak,ali ako nisu onda mi
je onakav kraj besmislen, prije svega sto se na znada li je Bruno prezivio i kako ce zavrsiti Ana s obzirom da je u rukama ludaka

Ana Iustitia je napisao/la:
Sad je pitanje da li je Horacio rekao istinu da je Soledad poginula a Luna preživela i da Luna ima poremećaj ličnosti tako što se pretvara u Soledad


Ne znam koliko je ovo drzi vodu. Jeste da volim neocekivane rasplete, ali nesto mi se tu ne uklapa da je Soledad Lunina licnost .
Mada sam naslov serije ide u prilog tome jer je Dos Lunas, Luna i njena izmisljena licnost.
Ipak, koliko se razmijem u tematiku dvostruke licnosti, ne bih rekla da je slucaj da osoba koja je ''loša" stvori drugu licnost koja je "dobra" nego je obicno obrnuto.
Logicnije mi je da je Soledad koja je bojazljiva, nesigurna, ispravna i poštena, stvorila drugu licnost koja je susta supotnost bas pod uticajem svoje nesigurnosti
i trauma koje je dozivjela.
Drugo, ono sto mi nije uvjerljivo je to što je Soledad navodna izmisljena Lunina licnost, psiholog.Logicnije mi je da Sole kao Luna nauci posao DJ-a i upadne u neki klub,
nego da Luna koja zivi po nocnim klubovima, moze da se izdaje za djecjeg psihologa. To je ipak posao za koji treba skola, diploma, niko je nece tek tako
zaposliti. :ne zna: Ja se ipak nadam da je ocuh slagao. Mada me bune one njena sjecanja kad je bila mlađa i kad je uporno govorila da je ona Luna. :?

Sem kraja koji je konfuzan i nije me bas uvjerio, sama serija mi se jako sviđa, priča je odlicna i drzi paznju, ali mi je bilo jako tesko pratiti je
bas jer je duboka i dotice se tema kao sto su zlostavljanje i psihicki poremecaji.

_________________
slika


Prijavi post
Top
 Profil  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Započni novu temu Odgovori  [ 21 post(ov)a ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next


Who is online

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati attachmente.

Search for:
Jump to:  
suspicion-preferred